DNA test afnemen

Thuis een DNA test

Thuis een DNA test afnemen

Vroeger moest jij nog naar het ziekenhuis of de dokter om een DNA test af te nemen. Tegenwoordig is dat echter al helemaal niet meer nodig. Jij kunt namelijk gewoon thuis zo’n test doen. Grote voordeel is dat je dus nergens meer naartoe hoeft en dat kan gênante situaties voorkomen. Dit neemt overigens niet weg dat het vergelijken van partijen niet meer nodig is. Sterker nog, het is juist veel belangrijker om te vergelijken wanneer jij zelf thuis een DNA test af gaat nemen. In deze tekst vertellen wij jou alles over thuis een DNA test doen, inclusief het maken van een goede vergelijking.

Verzamel alle benodigdheden

In tegenstelling tot een DNA test bij een huisarts hoeft er geen bloed afgenomen te worden wanneer jij thuis een vaderschapstest doet. De thuistests beperken zich vaak tot het afnemen van speeksel. In het speeksel zitten namelijk bepaalde cellen, waardoor een goede vergelijking gemaakt kan worden. Soms moet je hiervoor speeksel in een tube spugen. Dit is soms vrij lastig, aangezien er betrekkelijk veel speeksel verkregen moet worden. Daarom werken veel DNA tests tegenwoordig met wangstrijkjes. Deze wrijf je langs de binnenkant van je wang, waardoor speeksel wordt opgenomen. Hiermee kan een goede DNA test gedaan worden.

Verpak het materiaal van een DNA test altijd goed

Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen het DNA en dat van iemand anders, moet het materiaal onaangetast bij het laboratorium aankomen. Gelukkig hoef jij hier bij een thuistest zelf maar weinig moeite voor te doen. De meeste vaderschapstests leveren tegenwoordig speciaal verpakkingsmateriaal mee. Hiermee kun jij het materiaal degelijk verpakken en kan men in het laboratorium een gedegen vergelijking maken.

Resultaten vaderschapstest

Heb jij thuis een DNA test gedaan? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar het resultaat. Wanneer je zelf zo’n vaderschapstest doet, wordt je geduld wel op de proef gesteld. Het kan namelijk betrekkelijk lang duren voor jij eindelijk de uitslag krijgt. Bij sommige tests heb jij de uitslag al binnen vier weken, maar het kan ook wel twaalf weken duren voordat er eindelijk uitsluitsel is. Indien er meer bekend is, ontvang jij vaak een mail. Hierin staat een link, waarmee jij de resultaten van de DNA test online kunt bekijken. De resultaten van de test worden hier uitgebreid weergeven en het ontbreekt ook niet aan toelichting. Het is dus betrekkelijk eenvoudig om de resultaten te begrijpen, maar je moet wel het nodige geduld hebben.

Waar schaf je een DNA verwantschapsonderzoek aan?

Lijkt het jouw wel wat om thuis een DNA test te doen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd waar je zo’n test kunt kopen. Wanneer jij eens zoekt op het internet, vind je binnen no-time een groot aantal resultaten. Het valt je ongetwijfeld op dat de DNA test kosten behoorlijk van elkaar verschillen. Kies jij voor de goedkoopste? Dat is niet altijd de beste keuze. Bij een goedkope test duurt het vaak langer voor jij resultaat hebt. Bovendien is het maar de vraag of de vaderschapstest ook een goede uitslag geeft. Vergelijk de verschillende DNA tests dan ook altijd met elkaar en kijk naar de verschillen. Soms is het gewoonweg beter om wat meer te betalen voor een DNA test, zeker wanneer jij snel en goed uitsluitsel wilt.