DNA-test werk?

Genetic Testing

Hoe gaat een DNA test in zijn werk?

Wil jij een DNA test afnemen? Dan ga je een spannend proces in. De kans is groot dat jij na de bloedtest weet wie jouw vader is. Het zit er dik in dat het voor jou de eerste keer is dat je een DNA test afneemt. Logisch, want zo’n test neem je natuurlijk niet wekelijks of maandelijks af. Doordat jij niet weet wat je moet verwachten, wordt het natuurlijk alleen nog maar spannender. Dit bezorgt jou ongetwijfeld geen prettig gevoel. Wij willen dit gevoel graag bij jou wegnemen. Daarom vertellen wij je hier hoe een DNA test eigenlijk in zijn werk gaat. Op deze manier kun jij de vaderschapstest met een gerust hart tegemoet gaan.

Thuis een DNA test afnemen

Heb jij liever niet dat anderen weten dat jij een DNA test gaat doen? Dan is een bezoekje aan de huisarts of de prikpost in het ziekenhuis vast en zeker geen optie. Stel je voor dat je hier betrapt wordt door iemand die jij kent. Gelukkig hoeft niemand te weten dat jij een DNA test omtrent vaderschap af wilt laten nemen. Je kunt tegenwoordig namelijk ook zelf zo’n vaderschapstest doen. Op het internet kun je bij verschillende partijen zo’n test bestellen. Vervolgens dien jij een aantal stappen te doorlopen, zodat de test tot een succesvol einde kan worden gebracht. Bang dat het niet lukt? Dat is niet nodig. Bij het merendeel van de DNA tests die jij thuis af kunt nemen, zit een uitgebreide instructie. Hierin staat stap voor stap welke handelingen jij moet verrichten, zodat je daadwerkelijk het juiste materiaal opstuurt voor een vaderschapstest.

Doe een bloedtest bij de huisarts

Wil jij niet thuis een DNA test omtrent vaderschap afnemen? Dan kun je hiervoor gelukkig ook nog steeds terecht bij de huisarts of de prikpost in het ziekenhuis. Vroeger gingen mensen hier vrijwel altijd heen wanneer zij een vaderschapstest wilden laten doen. Om een bloedtest te kunnen doen, moet er eerst bloed afgenomen worden. Daarom moet jij naar de huisarts of de prikpost in het ziekenhuis. Het bloed dat bij jou en je mogelijke vader is afgenomen, wordt vervolgens opgestuurd naar een laboratorium. Hier wordt het onderzocht om te bepalen of jullie bloed hetzelfde DNA bevat. Hier gaat vaak een aantal weken overheen, maar je weet wel zeker dat de vaderschapstest goed wordt afgelegd. Dit is maar de vraag wanneer jij thuis zelf een DNA test af gaat nemen.

Maak een afweging tussen de DNA tests

Mogelijk twijfel jij nog of jij zelf een vaderschapstest af wilt nemen of dat je dit toch laat doen door een professional. Om een weloverwogen keuze te maken, doe je er goed aan de twee manieren met elkaar te vergelijken. Jij richt je in eerste instantie waarschijnlijk tot het vergelijken van de prijs. Thuis een DNA test doen, is een stuk goedkoper. De vraag is alleen of je in dat geval ook uitsluitsel krijgt. Je kunt ervoor kiezen om een second opinion te doen en ook elders een vaderschapstest te doen. Wil jij direct zekerheid? Dan kun je het beste voor de huisarts kiezen. Hij weet namelijk precies hoe hij een DNA test af moet nemen en wat de juiste vervolgstappen zijn.